sobota, 17 november 2018 19:08

Víta vás blog o osobnej asistencii!

Zaostrite svoj zrak na tento blog a tvorte ho spolu nami, milí návštevníci stránky o osobnej asistencii. Zdieľajte, diskutujte, píšte.

Foto: Mária Duračinská

Blogom o osobnej asistencii vás chceme informovať aj motivovať. Inšpirovať aj posúvať veci vpred.

A čo to vlastne je ten tak dnes často spomínaný blog? Skrátene, internetový zápisník s chronologicky zoradenými príspevkami. Písaným slovom vyjadrené a publikované názory, poznatky, skúsenosti, ale aj úvahy. S možnosťou tieto príspevky komentovať. Teda priestor na interakciu s vami, návštevníkmi stránky. Aktívna časť webky, nový článok vás bude čakať každé 2 týždne.

Ako napovedá názov webstránky, hlavnou témou bude osobná asistencia vo všetkých odtieňoch. Lebo kto s ňou žije, vie, aká široká a obsiahla je táto problematika.

A koľko námahy stojí za tým, aby osobná asistencia v reálnom živote človeka s ťažkým zdravotným postihnutím fungovala, a hlavne plnila svoj účel! Teda napĺňala jeho potreby a umožovala mu plniť rôzne sociálne role. Každý z nás je členom rodiny, užšej, či širšej, môže byť zároveň partnerom, manželom a manželkou, mamou a otcom. Sme priateľmi nášmu srdcu blízkym ľuďom. Sme zamestnancami, či inak aktívnymi ľuďmi. Mnohí z nás sú športovci. Toto všetko sú naše role, ale na to, aby sme ich mohli skutočne žiť, potrebujeme pomoc cudzích ľudí, ich ruky a nohy.

Vy sami ste najlepšími odborníkmi na osobnú asistenciu, lebo ju žijete.

Preto vítame vašu diskusiu, postrehy a názory k jednotlivým príspevkom v blogu. Vítame zdieľanie článkov cez sociálne siete. Vítame vaše vlastné články. Ak písanie nie je vaša silná stránka, privítame vaše námety na témy, ktoré vás zaujímajú.

Príspevky nájdete prehľadne rozdelené do 5 kategórii. Udalosti, Legislatíva, Administratíva a vzťahy, Agentúry, Zo života.

Udalosti - akcie a aktivity, ktoré súvisia s osobnou asistenciou a nezávislým životom všeobecne.

Legislatíva - o právnych úpravách asistencie alebo zákonoch, ktoré súvisia s výkonom asistencie na Slovensku aj vo svete.

Administratíva a vzťahy - s asistenciou je spojená veľká administratíva a organizovanie. Pracovné a ľudské vzťahy, a s tým súvisiaca komunikácia, sú zasa kľúčové.

Agentúry - aktivity, novinky a pracovný život z Agentúr osobnej asistencie v Bratislave a Žiline.

Zo života - osobné a skutočné príbehy, postrehy, zážitky, skúsenosti. Jednoducho sám život.

Do čítania a písania, priatelia. Veríme, že sa stanete našimi pravideľnými návštevníkmi.

Súvisiace položky (podľa značky)

OSOBNÁ ASISTENCIA
UŽÍVATEĽ
ASISTENT
ASISTENCIA V PRAXI

Asistujem,
teda som

Dokument o osobnej asistencii v slovenskej praxi zachytáva autentické situácie z bežnej reality človeka s diagnózou svalová dystrofia, prináša otvorené výpovede, skúma, ako táto špecifická forma pomoci ovplyvňuje jej užívateľov a osobných asistentov.

AGENTÚRA OA BRATISLAVA

KONTAKT:

Ikona adresy Mesačná 12, 821 02 Bratislava

Ikona e-mailu agenturaba@osobnaasistencia.sk

Ikona telefónu 0948 529 976

Ikona telefónu 0948 490 420

 

AGENTÚRA OA ŽILINA

KONTAKT:

Ikona adresy Kuzmányho 8, 010 01 Žilina

Ikona e-mailu agenturaza@osobnaasistencia.sk

Ikona telefónu 0948 611 170

Ikona telefónu 0948 229 378